zondag 2 juli 2017

Het doet mij veel plezier dat ik het nestje van Ostrea3 kan aankondigen
Welkom op de weblog van Ostrea die op 24 juni 2017 moeder is geworden  van.....10 kinderen...... Jawel, een heel groot nest.
5 teefjes, 5 reutjes.
Ostrea en haar kinderen kunnen vanaf ongeveer de leeftijd van 4 weken van de pups bezocht worden na afspraak.  Dat betekent vanaf 22 juli 2017.

interesse?

mailen

telefoon 0594  641983.

veel kijkplezier.
Tijdens de nacht van 23-24 juni had Ostrea al laten merken dat de bevalling in aantocht was. En ja hoor,  's ochtends 24 juni werd de eerste pup geboren, gevolgd door........jawel 9 broertjes en zusjes.
's middags mama met haar kinderen. De bevalling liep vlot, Ostrea had er geen enkele moeite mee en zag zoals U ziet, er na de bevalling nog monter uit.
   De eerste dag.Het matje heeft plaats gemaakt voor een lakentje en we kunnen het 10 tal wat beter bekijken nu ze droog zijn. Alle pupjes zijn ongeveer even zwaar behalve.........het pupje wat U aan de rechterkant ziet.
 9 pups en een kleintje, die even bij moest komen na de bevalling want ze zat niet helemaal perfect in de geboorteweg.
Gedachte........ik heb veel ervaring met kooikernestjes maar........10 is erg veel voor zo'n klein hondje en ik heb geen vervangende moeder. Ostrea zal het alleen op moeten knappen.
Tom poes verzin een list, die was er natuurlijk niet, dan zelf maar wat bedenken.
 We wachten af.
Het was meteen duidelijk dat het kleine meisje geen enkele kans had zonder hulp. Op het oog was het een gezonde pup die met een beetje hulp ook de kans kreeg om biest te drinken, want dat is een must om de pups groot te krijgen. Voor zover ik dat kon bekijken deed onze kleine meid haar best en heb ik besloten haar alle kansen te geven die ze in mijn ogen verdient. Dat betekent dat ik haar volledig voedt met schapenmelk, dat werkt prima bij kleine hondjes .....en dat 7 keer per dag, 's nachts zal ze zich even zonder mij moeten stellen, de ervaring heeft geleerd dat de fokker ook moet zorgen niet oververmoeid te raken, maar 6 uur 's ochtends ben ik weer paraat.  Nu ik dit schrijf, 2 juli 2017 doet dit pupje nog steeds haar best, dus het blijft afwachten. De andere 9 pups groeien voortreffelijk en mams eet ook voortreffelijk. helemaal rechts weer het kleine meisje.
hoe zou dit er straks uitzien? Letterlijk een stapel pups? U gaat het meemaken.


4 juli 2017

Ik stel aan U voor:
De heren


11 dagen oud.

de Dames


Ook elf dagen oud.


Een tevreden nest in een grotere mand. slapen, melk drinken en weer slapen, tot op heden gaat alles naar wens.


8 juli,


Ik had al geschreven, de pups worden groter, dat wordt straks een hele stapel pups , die allemaal van 8 tepels moeten drinken en deze blijven even ver van elkaar staan.
Onze kleine meid drinkt nog lekker van de schapenmelk en als ze de kans krijgt pakt ze een tepel van moeder.


Er moet weer iets nieuws bedacht worden. Inmiddels haal ik elke dag een aantal keren de grootste pups uit de mand en deze mogen even met elkaar in een doosje slapen, dan kunnen de andere pups op hun gemak aan de melkbronnen van Ostrea hun maaltijd ophalen.
Al met al een tijdrovende bezigheid, want de pups die bij de moeder blijven moeten op dat moment wel de kans benutten om te drinken, dat betekent zo nu en dan even een baby wakker maken en te kennen geven dat het nu drinktijd is. Tot op heden lukt dat.


In het doosje slaapt het ook wel lekker.

De pups zijn inmiddels 2 weken oud, we moeten nog ongeveer een week verder zijn, dan kunnen we poging wagen of het grut zelf al wat kan drinken. Ostrea geeft momenteel 1,5 liter melk per dag, en dat voor een hondje van ongeveer 13 kilo. Ze eet ook ongeveer 1,5 kg pupvoer. Topsport in optima forma.
 
De oogjes zijn inmiddels open, de kinders zien nog niets, maar dat komt wel.

13 juli 2017.

Inmiddels zijn we weer 5 dagen verder en is er weer van alles te vertellen. De pups kunnen sinds enkele dagen ook hun oortjes gebruiken  ( pupjes worden altijd blind en doof geboren). Als ik eraan kom horen ze dat al en wordt het een wriemelende massa kleintjes. Ik kom vaak, want er moet heel vaak gegeten worden en de kinders worden steeds groter. Ostrea ziet er perfect uit.


Elke dag heerlijk rennen, het is net of ze geen pups heeft. Energie genoeg.


" Ha Baas, daar ben ik weer."

 We hebben een boerderijtje midden in het weiland en de honden kunnen er omheen lopen (rennen is ook leuk) in die tijd maak ik gauw de mand schoon en inspecteer ik de pups. Dat gaat altijd prima, de moederhondjes kennen dit ritueel heel snel als ze dat een paar keer gedaan hebben. Voor mij is dat wel gemakkelijk, want dan kan ik even rustig tijd aan de pups besteden.

Hedenmorgen kwam er al weer een grotere mand in zicht, daar kunnen ook voerbakjes en water in staan, zodat de pups daar eens kennis mee kunnen maken. De boefjes kunnen al een beetje waggelen.

Ostrea was even in de stal en dacht dat ze alweer naar de pups kon, dat kon nog net even niet en mevrouw vloog door de  deur weer naar buiten en ik maakte mijn werk af, even Ostrea ophalen, ja, maar waar was deze dame, nergens te zien, de andere honden maakten ook geen lawaai, dus een buurpraatje was er ook niet. Nog nooit meegemaakt. Zoeken, manlief de ene kant, ik de andere.

Na een kwartiertje zoekwerk  ben ik maar eens naar de bijenstal gelopen, alhoewel ik me niet kon voorstellen dat Ostrea daar was. Maar.........aan de overkant van de waterschapssloot stond.......Ostrea.... Per ongeluk door het schapenland gelopen (onze schapen kennen de  honden goed ) , via een klein dammetje en een hek in het land van de buurman terecht gekomen en nu stond na te denken,  ik moet ook weer terug, toen zag ze mij, bedacht zich geen moment en kwam met een rot vaart richting waterschapssloot,plons, zwom naar me toe en ik mocht haar op het land trekken, want de oever was voor haar te steil.  Alles vlak voor de bijenstal, die zich nergens wat van aantrokken. Ostrea was nog zo goed als droog, zo vet is de huid, ik heb haar helemaal niet hoeven drogen. Helaas geen fototoestel bij me, want het was best wel een mooi gezicht.
Wij hebben trouwens een paar kooikers die schapen kunnen hoeden, ideaal, dat was ze heel snel te leren en als de schapen een keer even het vanghok in moeten neem ik altijd een kooiker mee. Zo klaar.

Inmiddels is het 13 juli
De pups zijn 19 dagen oud en in verband met het aantal ga ik eens proberen of ze al wat pap willen eten.


Daar staan we dan allemaal. 
Nu maar eens proberen wat dit is.

Het is eetbaar en je kan er ook in gaan staan. Het is tevens aan te bevelen om deze kunsten niet op je zondagse tapijt te doen.


Alle begin is moeilijk, maar.........het komt binnenkort helemaal voor elkaar, voorbeeldige schone pups die met "  mes en vork"  kunnen eten en prachtig schoon blijven.


Alle puppen zijn weer schoon, moeder weer droog, de rust is weergekeerd.

19 juli 2017,

Inmiddels hebben de hondjes het eten van pap al aardig onder de knie,


Netjes in het gelid en pootjes voor de etensschaal. Inmiddels hebben de jongelingen een "eetmand", niet meer bij moeder in de mand maar apart. Deze eetmand mag elke dag 2 keer onder de douche.
 De kleintjes laten zich het eten lekker smaken.

Als U het aantal pups na telt dan mist U één. Ons kleine meisje.
Maandag 17 juli om 6 uur.........etenstijd voor het kleine pupje. Met smaak at ze haar eten weer op en  vloog meteen weer naar haar moeder om toch nog wat melk te bemachtigen, dat deed ze altijd, maar omdat ze zo klein was werd ze altijd weer weggedrukt door haar familie. apart voeren bij moeder wilde niet, want moeder vond dat ze 10 kinderen heeft en die wil ze bij zich houden. Dus..........kleine dame moest meedoen.......tegen wil en dank.
Inmiddels had ik ons kleine meisje al 161 keer gevoerd en nr. 162 was nu aan de beurt. IK wist om 8 uur 's avonds niet wat ik zag, schijnbaar lag ons pupje vredig te slapen tussen haar broers en zusters. Schijnbaar..........jawel, de eeuwige slaap, oorzaak????? ik vermoed dat het grote aantal pups toch letterlijk te zwaar voor haar was, want ze lagen wel regelmatig half op elkaar te slapen. Alleen groot brengen was geen optie, ik had geen keus, onze meid was zó dapper.        Maar het leven gaat door, er wachten nog 9 kinderen.

Inmiddels zijn de kleintjes verhuist naar ons buitenverblijf, alweer een grotere mand en.........uitzicht naar buiten.
vandaag mogen de pups allemaal voor het eerst echt naar buiten

De 5 mannen
de 4 dames,Helemaal in het begin van het buitennests bestaan. Over een paar dagen zien we weer heel andere hondjes.23 juli 2017" wij groeien"

Een eetmand is niet meer aan de orde, een krant eronder met wat stro en vlas, zodat het geen vieze boel wordt en de pups eten in no time de twee bakjes leeg.

28-07-2017

Vandaag...............uitgebreid naar buiten.
Helaas waait het wel wat hard, maar gelukkig worden we voor regenbuien gespaard en ik zoek een stukje land op waar een schuur staat, zodat de pups in de luwte kunnen spelen.


Een buitenkenneltje gefabriceerd en nu maar proberen om ze allemaal tegelijk op de foto te krijgen.
Dat is geen probleem, "we stapelen ons gewoon op en laten even merken dat we helemaal niet achter de tralies willen zitten maar......de de wijde wereld trekt"


Dit is al veel beter, nu kan iedereen die even kijkt al veel meer zien


"Nou vooruit, hek weg en met de baas meelopen"Ik ging inmiddels een wandelingetje maken en ja hoor, het hele stel had haast om met me mee te lopen. Op dat moment voelde ik me niet de rattenvanger van Hamelen maar de puppenvangster van Marum.
Helaas was ik alleen thuis, dat was een prachtige foto geworden, sliert hondjes achter de baas aan.ontdekken, klein poesmansje wil ook wel even meedoen. 5 pups onder de kruiwagen en vier aan mijn voeten, zulk soort sessies, daar doe je het voor, daar kan geen vakantie tegenop, dat is genieten.

De spelletjes gingen nog een kwartiertje door.


Dan wordt het weer alle troepen verzamelen, en alles zonder hekjes. Iedereen weer in de grote tuinbench en 2 aan 2 weer naar moeder Ostrea gebracht. Bij zulk soort uitjes neem ik de moeder nooit mee, want de pups moeten leren luisteren naar hun nieuwe baasje en ik maak daar een begin mee. De pups moeten dan op mij kunnen rekenen, want er is geen moeder in de buurt en dat is nu net wat we willen.

Ostrea weer blij en 10 minuten later lag alles diep in slaap.

Na al dat gelees heeft U wellicht hoe langer hoe meer belangstelling voor een pupje.
Wat kan U verwachten als U hier een pupje koopt.Dinsdag 8 augustus 2017

Hedenmiddag is de dierenarts langs geweest om de pups te bekijken, enten en verder wat veterinair gebruikelijk is als een pupje bijna 7 weken wordt.

Alle pups hebben groen licht om naar hun nieuwe baas te verhuizen.
Allen kerngezond, geen schoonheidsfoutjes of wat dies meer zij.

Allemaal vrolijke jongelingen die heel graag naar de nieuwe baas gaan, dat betekent voor hen, spelen en veel aandacht krijgen.
Maar..........in het begin mama ook een beetje missen, maar dat is gelukkig snel vergeten.Wij zijn allemaal vrolijk en gezond en.......echte mensenhondjes.

10 augustus 2017.


We naderen het einde van de blog, de nieuwe eigenaren staan al bijna voor de deur
De laatste slok


Een onbevlekte ontvangenis??????

Papa Binky

Binky, een schat van een reu en heel zachtaardig

Een waardige vader

Lieve pupjes, deze keer een nest wat veel werk heeft opgeleverd,jullie kleine mannen kaapten zo ongeveer het voer voor de dames weg, wat behoorlijk veel oplettendheid van de bazin heeft gevraagd, veel gebroken nachten heeft opgeleverd. Maar..het resultaat mag er zijn, 9 gezonde kinderen, de dames, voor zover nodig doen inmiddels een inhaalslag. Geniet van
 jullie nieuwe bazen, evenals andersom, maak er een feest van, zodat een ieder van jullie gaat genieten zoals ik al bijna 50 jaar doe.

Het ga jullie goed.r.

Lieve pupjes, dit keer een nest wat veel werk heeft opgeleverd, jullie kleine mannen kaapten zo ongeveer het voer voor de dames weg, wat behoorlijk veel oplettendheid van de bazin heeft gevraagd, veel gebroken nachten opgeleverd, maar.........het resultaat mag er zijn 9 gezonde kinders, de dames , voor zover nodig halen nu de schade ruimschoots in.
Geniet van jullie nieuwe bazen evenals andersom, maak er een feest van, zodat een ieder van julluie gaat genieten zoals ik dat al bijna 50 jaar doe.

Het ga jullie goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten